Jdi na obsah Jdi na menu

Významné památky

Eiffelova věž: Tato 324 metrů vysoká a 10000 tun těžká stavba vznikla roku 1889.
Stavitelem byl Gustav Eiffel a přestože měla být původně stržena již v roce 1910, stojí zde dodnes.

Opera: Pařížská opera byla postavena v druhé polovině 19.století, ale v současnosti se zde uvádí už jen balet. Je to ale největší opera na světě - do hlediště se vejde až 2000 diváků.

Madeline: Madeline je postavena po vzoru řeckých chrámů a na první pohled zaujme 52 korintských sloupů po obvodu budovy.
Původně měla tato stavba sloužit jako památník armádě, ale za Ludvíka XVIII. se z ní stal kostel.

Vítězný oblouk: Oblouk se nachází na Place de Gaulle a je 50m vysoký.
V mohutné budově se nachází také muzeum a nahoře je vyhlídková terasa, která nabízí vynikající výhled po okolí a také všech 12 bulvárů a ulic, které na tomto náměstí začínají. Pod Vítězným obloukem se také nachází hrob neznámého vojína a od roku 1920 oblouk slouží i jako památka všem francouzům padlým ve válce.

Notre Dame: Gotická katedrála Matky Boží je jedním z nejvýznamnějších symbolů Paříže.
Stavěla se téměř dvě století a v minulosti se zde odehrála řada významných událostí, mimo jiné i korunovace Napoleona. Na náměstíčku před vstupem do katedrály můžete také najít Point zero, což je oficiální střed Paříže, odkud se měří všechny vzdálenosti.

Louvre: Proslulé muzeum Louvre bylo založeno v roce 1793 a patří mezi největší muzea na světě.
Tvoří jej sedm samostatných oddělení, zaměřených na různá témata (např. egyptské starožitnosti, námořnictví nebo antická a orientální keramika).
Mezi nejznámější exponáty patří např. slavný portrét Mona Lisa.